Alternatif Ibu Untuk Baby Demam

Usaha ibu untuk bayi bawah setahun yang demam ialah cuba meminimakan ubat. Alternatif ibu ialah menggunakan produk Tasneem yang membantu mengurangkan suhu demam, selesema dan batuk. Dua produk pilihan ibu iaitu mandian Cf-Bath dan essential oil balm Cf-Rub, keduanya berfungsi untuk meredakan demam bayi dan kanak-kanak.

Situasi petang semalam baby Insyiraah bersin dan selesemasedikit, kelihatan tidak selesa. Terus ibu capai balm Cf-Rub dan sapu pada hidung, leher, belakang badan dan kawasan tapak kaki.

Malamnya suhu badan baby Insyiraah naik dari bacaan 37.1 ke 37.6. Ibu dah risau sebab ini pertama kali baby Insyiraah demam. Terus waktu itu juga, ibu mandikan baby Insyiraah dengan mandian Cf-Bathyang mengandungi pati lemon yang dapat membantu mengurangkan suhu demam. Cara mandian yang mudah dan tidak renyah kerana tidak perlu potong lemon dan rendam dalam bath tub bayi. Hanya picit 1 hingga 2 titik, dan biarkan 2 hingga 3 minit untuk essential oil meresap dalam tubuh. Kemudian bilas seperti biasa. Mudah kan?

Alhamdulillah baby Insyirah mula menunjukkan reaksi selesa dan tersenyum. Selesai mandi ibu sapu dan urut seluruh tubuh dengan Kalmy Lotion dan Stommy Oil pada perut. Alhamdulillah tak lama, baby Insyiraah dah mula mengantuk dan kelihatan lena bila tidur.

Mudah-mudahan sharing ini dapat membantu ibu-ibu di luar yang sedang mencari alternatif redakan demam selesema batuk anak kecil tanpa ubat.

Ibu-ibu yang nak cuba dan berminat boleh contact agent Chendering, Kuala Terengganu puan Aidawati yang telah sharing alternatif untuk baby beliau di http://www.wasap.my/60129463284/setsoksekuhuks

Leave a Reply